Ungdomsbøger

Hvem blinker først?

Ronja er Milles bedste veninde. Hun betyder alt. Uden Ronja er Mille helt alene. Men som altid har Ronja fået en vild ide, og hun er ret ligeglad med konsekvenserne. Sammen skal de udnytte de klamme mænd, som findes overalt på nettet. Det er mænd, som fortjener at blive afpresset. De er giftige, siger Ronja, og desuden har hun brug for pengene. Men måske er det ikke kun de fremmede mænd, som er giftige for Mille.

Himlen over i morgen

Himlen over i morgen

Da Gaias mor forsvinder på vej til en tv-debat om fremtidens muligheder for at kontrollere klimaforandringerne, tager politiet det helt roligt - hun skal nok komme hjem om et par dage. Men Gaia er ikke overbevist. Morens forskning har altid delt vandene, og det kan sagtens tænkes, at nogen ønsker at holde ud af mediernes søgelys lige op til valgkampen. Politiet lytter ikke, så Gaia træffer sin beslutning: Hvis ingen andre vil finde hende, må Gaia selv gøre det.

Snart går jagten ind, men undervejs kommer Gaia i tvivl. Er hun på jagt efter morens kidnappere - eller er de på jagt efter hende?

Pioner 1 - Det tredje øje

Hvor langt vil du gå for at redde din familie? Og for kærligheden?

Det tredje øje er første bind i en ny trilogi Pioner.

Det er en dystopisk, gribende og actionfyldt kærlighedshistorie, der viser, hvordan verden kan se ud, hvis vi ikke passer på vores natur og klima. Og på hinanden.

Vera i virkeligheden

vera-i-virkeligheden
Køb

Veras far er død, hendes veninder hader hende, og den fyr, hun længe har været vild med, viser sig at være en klovn. Men så får Vera chancen for at komme på en uges forfatterkursus, som hun altid har drømt om. Og man behøver vel ikke at hænge ud med de andre nørder på kurset, gør man?

Undskyld jeg slog dig ihjel.
Det var ikke med vilje.
Jeg brugte hverken pistol eller kniv,
pude eller gift.
Det hverken larmede eller lugtede.
Mit våben var usynligt.
Jeg klædte mig på til fest,
stramme jeans, ny stropbluse.
Jeg lagde makeup.
Jeg slog dig ihjel, mens jeg dansede.
Jeg slog dig ihjel,
mens jeg knaldede.
Jeg slog dig ihjel med ligegyldighed.

Tordenpulveret

Tordenpulveret

Tia har en særlig evne. Hun kan efterligne stemmer. Hun har også en bedste ven, Halvar, som drager af sted på en ekspedition til Dødebjerget sammen med sin far, videnskabsmanden Mester Manlo. De skal afprøve Mester Manlos seneste opfindelse, Tordenpulveret. På vejen bliver ekspeditionen angrebet. Slangemanden Tarelf står bag.

Tia knyttede næverne ... Ingen ville gøre noget, og Halvar ville havne i Slangegraven. Han ville dø en pinefuld død, mens Attras borgere stod og jublede på kanten af hullet. Tia vidste ikke meget om Slangegraven. De voksne talte altid dæmpet, når samtalen faldt på den. Men én ting vidste hun, det betød død.

Tia beslutter sig for at drage af sted mod Tarelfborgen. Hun vil finde Halvar, død eller levende. Nu får hun for alvor brug for sin evne.

Langt ude

Langt ude

Gabriel er på kant med loven. Han anbringes på et behandlerhjem i provinsen, hvor han selv mener, han kommer til at kede sig til døde. Gabriel er langt ude.

Luna kommer fra et trygt hjem med sikre rammer. Hun bor i provinsen - og hvis der ikke snart sker noget spændende, dør hun af kedsomhed. Luna er langt ude.

De to mødes - og et lidt klodset venskab starter. Et venskab, der snart udvikler sig ...

Flere artikler ...

Ida-Marie Rendtorff E-mail: ida-marierendtorff@hotmail.com Telefon: 22397456