Oversættelser

Døde piger lyver ikke

Døde piger lyver ikke
Køb

Hannah Baker har begået selvmord, bare 16 år gammel.

Clay Jensen kommer hjem fra skolen, og finder en pakke på dørtrinnet. I pakken ligger en bunke kassettebånd. På båndene har Hannah indtalt sin historie. 13 personer har medvirket til, at hun ikke følte, der var anden udvej, end at tage sit liv.

Clay vil først ikke have noget med båndene at gøre. Han var forelsket i Hannah, og er vred og frustreret over, hvad hun har gjort. Men han indfanges af hendes stemme, og finder til sin gru ud af, at han er én af de 13 personer.

Gennem en hel aften og nat lytter han til Hannahs stemme, mens han følger hendes spor rundt gennem byen. - Og heldigvis er der et lys i mørket!

Vildanden Willy

Vildanden Willy
Sideløbende med en enkel historie om anden Willy, som ønker at flyve i en anden formation end V, forklares i tekstbokse hvordan en historie bygges op og hvad forfatter og illustrator bruger af virkemidler for at gøre historien levende. I alt giver bogen 15 grundlæggende skrive-tips.

Den lille Rødhætte og ulven

Den lille Rødhætte og ulven
Brdr. Grimms klassiske eventyr genfortalt i billedbogsform. Sideløbende med det kendte eventyr forklares i tekstbokse hvordan fortællingen bygges op og hvilke virkemidler forfatteren bruger for at gøre eventyret spændende. I alt giver bogen 13 grundlæggende skrive-tips.

En dyrebar last

En dyrebar last

Femten korte fortællinger om visdom set fra vinkler fra det meste af verden

Læs historier fra lande som Ghana, Indien, Tyskland og mange flere.


Skrevet af David Self og Christina Balit. Lamberth 2009.

Den hvide giraf

Den hvide giraf

Forældreløse Martine bor i et naturreservat i Afrika hos sin mormor. Hun får kontakt med den sky hvide giraf, og hun kan heale dyrenes sår, men kan hun redde giraffen fra krybskytter?


Skrevet af Lauren St. John. Carlsen 2008.

Løgn og lange fingre

Løgn og lange fingre

Han er spændende, ham Tommy, der lige er flyttet ind ved siden af Ellie. Han er fjorten år gammel, altså kun et par år ældre end Ellie, og så er der altså bare noget over ham, som gør Ellie blød i knæene.

Tommy har en mystisk fortid, som han aldrig rigtig taler om. Han virker som en magnet på Ellie, og det ser ud til, at han tiltrækkes af hende. Også selvom hun er meget skråsikker og bestemt. Faktisk er de rigtig gode til at være venner. Og selvom Tommys planer er ret barnlige, så synes Ellie, at det er helt o.k. Han har et godt tag på børnene i kvarteret - Ellie leger med. Lidt ligesom at lege far, mor og børn. En dag bliver Ellie behageligt overrasket, da Tommy giver hende en ægte diamantkæde i fødselsdagsgave.

Men det viser sig, at Tommy lyver. Han har en broget baggrund, som han ikke har fortalt Ellie om. Og ægte diamantkæder har han bestemt ikke råd til...


Skrevet af Susan Richards Shreve. Carlsen 2005.

Ørkenhavet

Ørkenhavet

Det lykkes Calwyn og hendes venner at finde fem bortførte børn. Deres opgave har været at holde paladsets gamle mure oprejst ved sang, og da Calwyn bærer dem ud, begynder paladset at styrte sammen.

Men rejsen er ikke slut, for der er flere børn på Det Sorte Palads, der skal reddes. Calwyn bliver langsomt tappet for energi under den hårde rejse, og selvom Darrow slår følge med den lille gruppe viser det sig, at de er oppe imod enorme kræfter på Det Sorte Palads. Så stor er deres magt, at Calwyn og Darrow er ved at bukke under. Og rygterne vil, at Samis stadig lever ...

2. del af Hymnernes hersker


Skrevet af Kate Constable. Carlsen 2005

Den tiende kraft

Den tiende kraft

For ikke så længe siden var Calwyn sanger. Hun beherskede adskillige af de hymner, der kontrollerer kræfterne i Tremaris. Men efter et fejlslagent forsøg på healing har hun mistet sine magiske evner og må nu bittert begive sig tilbage til sit hjem, klosteret i Antaris.

Hendes spinkle håb om at genvinde kræfterne svinder dog hurtigt, da det viser sig, at en dødbringende og uhelbredelig snesyge har smittet flere af sangerne i præstindeordenen og truer med at sprede sig til alle med sangens gave i Tremaris ...

3. del af Hymnernes hersker


Skrevet af Kate Constable. Carlsen 2006

Stjernenætter

Stjernenætter

Der er et spøgelse i deres nye hus. Broderen Clem kan tydeligt se det - en ung pige i en blå kjole - og spøgelset er også begyndt at vise sig for søsteren Jess. Men hvad skal det der i huset? Har det altid boet i ejendommen, eller er det flyttet med familien? Hvem er det ude efter?

Der er sket noget i fortiden, som nu hjemsøger familien, noget der har afstedkommet, at de er flyttet. Men problemerne er flyttet med.


Skrevet af Judith Clarke. Carlsen 2003
Ida-Marie Rendtorff E-mail: ida-marierendtorff@hotmail.com Telefon: 22397456