Foredrag

Foredrag

Mit forfatterskab omfatter både realisme, fantasy og dark future, og jeg har skrevet bøger for børn i alle aldre. Jeg fortæller om mine romaner, om hvordan idéerne opstod, og om vejen til færdig bog. Flere af mine bøger udspringer af virkelige hændelser, f.eks. Almas mareridt, som ligger meget tæt op af noget, jeg selv oplevede, da jeg var tretten år. Her beskriver jeg processen fra fakta til fiktion. Foredraget illustreres med en række dias, der viser lidt om, hvor og hvordan jeg finder inspiration. Jeg læser også op, og der skal være tid til at besvare spørgsmål.

0-3 klasse: Jeg fortæller om mine nyeste bøger for indskolingen. Kryds og bolle, som handler om venskab (Gyldensals serie Gul Dingo). Og om bogen Halfdan - Den ondelynme. Halfdans morfar bliver syg, og mor siger, at hans hjerte er blevet træt, men det vil Halfdan ikke sådan videre acceptere. Og selvfølgelig fortæller jeg også om Geparddrengen og de tre letlæsningsfabler, som jeg har skrevet i forbindelse med Børnenes U-landskalender 2014. Jeg viser dias fra min researchrejse til Zambia og fortæller om børneliv på de kanter.

4-6 klasse: Her tager jeg udgangspunkt i bøgerne om Dalia Dragehvisker (Dragesygen, Magnetstenen, Slavelandet og Dødebjerget), sifi-romanen Skyggefolket, Ikke uden Frederikke, Fabians fobi (Vild Dingo), Lige nu er allerede i morgen, detektivserien Team A, Almas mareridt, Almas andet ansigt og Kloden under vand.

7-10 klasse: Her er udgangspunktet Kloden under vand, Tordenpulveret, Strømsvigt, Vera i Virkeligheden, Langt Ude og evt. novellen Cirka Line i antologien Debut.

Jeg holder også foredrag med udgangspunkt i en enkelt bog. F.eks. Almas andet ansigt, som handler om mobning og selvtægt. Foredraget retter sig primært mod mellemgruppen. Eller om Kloden under vand med fokus på fremtid og global opvarmning. Primært for mellemgruppen og udskolingen.

Foredragene varer 60 – 75 min. Det er en fordel, hvis eleverne har læst mindst én af mine bøger – helst den samme. Pris 5000 kr. for et foredrag, 7500 kr. for to foredrag samme dag. Plus transport og eventuel hotelophold. Der kan søges støtte til børn og unges møde med forfattere på www.kunst.dk under 'Kunststøtte' og 'Litteratur'.

 

Foredrag for lærere, bibliotekarer og andre formidlere:

Jeg sammensætter foredraget efter jeres ønske. Jeg kan enten tage udgangspunkt i en enkelt bog eller hele mit forfatterskab. F.eks. har jeg holdt foredrag for lærergrupper med udgangspunkt i den dystopiske trilogi Kloden under vand. Her kan temaet være fremtid eller global opvarmning. Jeg har mulighed for at underbygge foredraget med dias.

Pris: 7000 kr. plus transport og evt. hotelophold.


"Det var en rigtig god formiddag med Ida-Marie Rendtorff. Jeg kan kun anbefale det til andre. Hun var spændende, velformuleret, og det var tankevækkende at høre hende fortælle." Hakon Teller, bibliotekar og konsulent på børnebiblioteksområdet.

EsbjergEsbjergEsbjerg
Foto: Esbjerg Kommune/Torben Meyer

Foredrag - Kloden sveder!

Nyt foredrag om klimaforandringer og trilogien Kloden under vand.

Målgruppe: Fra 5. klasse.

Jeg fortæller vilde facts om klimaforandringerne og om tilblivelsen af trilogien Kloden under vand. Det underbygges med et flot diasshow. Jeg har masser af gode links m.m., som I kan bruge I jeres videre arbejde med problematikken ude i klasserne.

Læs gerne bind et Den druknede soldat eller et uddrag (kap. 5 - 7).

I 2015 var jeg oplægsholder på konferencen Klimatopmøde i børnehøjde for landets folkeskolelærere.

I maj 2016 deltog jeg i Free word konferencen Weatherfront i London, hvor udvalgte forfattere og forskere fra hele verden mødtes for at diskutere klimaforandringer.

Pris 5.000 kr. for et foredrag, 7.500 for to samme dag + transport og evt. overnatning.

klima1klima2

Foredrag - Zambia

Zambia2-1Skovklædte pukkelbjerge, vilde aber, rustrøde floder, elefantgræs, lerklinede hytter, boblende majsgrød, duften af brænderøg ... I 2014 går overskuddet fra Børnenes U-landskalender til Zambia. Jeg er den heldige forfatter, som Danida sendte af sted for at skrive en roman om børneliv på de kanter.

Jeg holder foredrag om min researchrejse til Zambia, hvor jeg bl.a. fik lov at følges med hyrdedrengen Mabvuto på arbejde i bushen, om mit møde med to tamme geparder og om tilblivelsen af bogen Geparddrengen og de tre fabler, som også findes i bogen.

Geparddrengen handler om hyrdedrengen Conrad, som tager en forældreløs gepardunge til sig. Men sådan én vokser sig stor og farlig, og en dag sniger den sig ind i høvdingens landsby ...

Varighed: Ca. en time. Målgruppe 6 - 10 år.

Pris: 5000 kr. for et foredrag, 7500 kr. for to foredrag samme dag. Der kan søges støtte til børns møde med forfattere på www.kunst.dk under 'Kunststøtte'.

Ida-Marie Rendtorff E-mail: ida-marierendtorff@hotmail.com Telefon: 22397456