Om forfatteren

Måske startede det hele med, at jeg som treårig drak blæk. I alt fald har jeg skrevet historier så længe, jeg kan huske. Jeg er født den 15. maj 1962 på Snoghøj Højskole nær Fredericia, hvor mine forældre underviste. Vi er fire en halv søskende. Jeg flyttede en del som barn, men tænker på Skive som min barndomsby. Her boede jeg på en villavej lige ved skoven fra jeg var fire til jeg var tolv. Somrene tilbragte vi på havet i familiens sejlbåd. Da jeg var tolv blev mine forældre skilt. Min mor, søster, nærmeste storebror og jeg flyttede til Sjælland. Min far blev i Jylland, giftede sig igen og fik en datter til. Han døde samme år.

Da jeg skulle vælge uddannelse, vidste jeg, at det skulle have noget med ord at gøre. Jeg overvejede journalist, men endte med at læse litteraturvidenskab og tog senere også en læreruddannelse.

Jeg debuterede med ungdomsromanen Strømsvigt i 2004. Det er en venderoman med to forfattere og to historier. Min medforfatter (og mand) Daniel Zimakoff og jeg fik Skolebiblioteksforeningens forfatterpris 2005 for bogen. Derefter sagde jeg mit faste job op og helligede mig skriveriet. Siden er det blevet til en lang række romaner.

Jeg har også oversat en del børne- og ungdomsbøger fra engelsk til dansk og er forlagskonsulent. Derudover har jeg skrevet tv-drama. Bl.a. var jeg manuskriptforfatter på TV-2 serien Hotellet.

Sammen med Daniel Zimakoff har jeg skrevet fagbogen Hvad nu hvis - bogen om at skrive fiktion og underviser ofte i kreativ skrivning på højskoler, folkeskoler og aftenskoler. Holder også foredrag om mit forfatterskab. Bor sammen med min mand, Daniel Zimakoff i Espergærde og har tre drenge født i henholdsvis 94, 97 og 01.

Ida-Marie Rendtorff E-mail: ida-marierendtorff@hotmail.com Telefon: 22397456