Almas mareridt

Almas mareridt
Køb

Alma er flyttet fra Skive til Amager. Det er ikke nemt at være den ny pige i klassen. De andre er søde nok, men der er ikke rigtig plads til hende. Derfor tilbringer hun frikvartererne på toilettet med en bog.

En morgen sparker hun til en frossen jordklump. Tilfældigvis kommer Josefine cyklende i samme øjeblik – og vælter. Josefine er klassens populære pige. Nu kan det bare ikke blive værre. Og veninden hjemme i Skive, svarer ikke rigtig på sms´erne.

Men der kan ske meget i løbet af en dag, og inden det bliver aften er Alma i Helsingør sammen med Josefine. De skal tilbringe weekenden hos Josefines tante, som har heste. Der er bare et problem. Alma er bange for heste. Rigtig bange. Hun kan bare ikke få det sagt.


Carlsen 2007


Hestepiger i fuld galop
Hvorfor vil Alma ikke op på hesten? Ida-Marie Rendtorff fortæller følsomt hele historien.

Anmeldt af Steffen Larsen, Politiken
Heste er flokdyr. Ligesom hestepiger.

Så da Josefine skal på rideweekend hos sin tante i Helsingør, og alle andre veninder siger nej, så havner tilbuddet hos klassens outsider Alma, der lige er flyttet ind i 6.b på Amager. Hvad Josefine ikke ved er, at Alma er panisk bange for heste. Det har hun været lige siden, hun blev sparket af én hjemme i Skive.

Ida-Marie Rendtorff drejer med 'Almas mareridt' en følsom halvhestebog over temaet veninder, fobier og sandheden. Alma kan ikke få det sagt. Hun finder på alle mulige undskyldninger for ikke at ride. Så derfor cykler hun ud på den første tur med Josefine, der troner stolt oppe på hingsten Bork. Alt går galt.

Og til sidst havner pige og hest i åen, hvor det tunge dyr langsomt synker ned. Der skal handles beslutsomt, og under forløbet kommer cykelpigen af med sin historie og sin angst.

Markedet bugner med hesteserier. Dyret som sådan er ikke denne forfatters ærinde. Der er ingen staldfiduser, men en nærgående beskrivelse af flytningens ensomhed og de lange, lange skoledage. Og hvor svært det er at åbne munden. Ida-Marie Rendtorff følger hestegenrens krav om rent trav, men hun kommer noget andet kraftfoder i truget.


Fire måneder. 120 dage. Så længe har Alma gået på den nye skole - og det føles som 120 dage i helvede.

Sådan starter Ida -Marie Rendtorffs nye bog Almas mareridt.

Alma er flyttet fra Skive til Amager. Det er ikke nemt at være den ny pige i klassen. De andre er søde nok, men der er ikke rigtig plads til hende. Derfor tilbringer hun frikvartererne på toilettet med en bog.

En morgen sparker hun til en frossen jordklump. Tilfældigvis kommer Josefine cyklende i samme øjeblik - og vælter. Josefine er klassens populære pige. Nu kan det bare ikke blive værre.

Og veninden hjemme i Skive, svarer ikke rigtig på sms´erne.

Men der kan ske meget i løbet af en dag, og inden det bliver aften er Alma i Helsingør sammen med Josefine. De skal tilbringe weekenden os Josefines tante, som har heste.
Der er bare et problem. Alma er bange for heste. Rigtig bange. Hun kan bare ikke få det sagt.

Almas mareridt er ikke en historie om heste, men om ensomhed, veninder og om at overvinde sin frygt. En vedkommende bog, som vil røre noget i mange piger.
Bogen er nem at læse og fængslende.

Forlaget anbefaler bogen til piger fra 9 år og er en del af den populære Sommerfugl-serien.
Emner: fra 10 år, især for piger, teenageliv, venskab

Anmeldt af Rikke Dyrhave Nissen, Fortællingen.dk.


Lektørudtalelse
Anvendelsesmuligheder/målgruppe/niveau

En bog til piger fra 10-11 år, der gerne vil læse en rigtig god bog, en bog der er så god, at den nok meget hurtigt skal få sit eget liv og aldrig være hjemme på hylden
Beskrivelse
Forfatteren debuterede i 2004 med romanen Strømsvigt - Sofia og Tobias. Siden er der kommet et par stykker mere, senest Tordenpulveret. Her er en forfatter, der bare bliver bedre og bedre. Det kan mærkes under huden, når man som læser følger bogens hovedpersoner. I denne bog er det pigen Alma, der er hovedperson. Hun er sammen med sin familie flyttet til Sjælland og har efterladt sin bedste veninde derhjemme. Det er ikke helt let at finde en ny. Men en dag inviterer klassens populære pige hende med på rideweekend. Der er bare lige det problem, at Alma er meget bange for heste! Det er en bog. der kryber ind under huden, den er fortalt i et levende, flydende sprog, og alle personerne virker meget troværdige. Bogen har et godt og meget sigende omslag, som nok skal tiltrække piger, der er vilde med pigebøger med et gran af hest! Bogen har en god bagsidetekst, som sælger bogen godt. Bogen ser lettilgængelig ud med et fint sidetal og god opsætning
Sammenligning
Der er udkommet rigtigt mange bøger om heste og piger, men denne vil blive efterspurgt i kraft af sit flydende sprog og gode måde at formidle pigernes følelser på
Samlet konklusion
Her er en forfatter, som gerne må skynde sig at skrive noget mere, for denne bog er hjertevarm, nærværende og utrolig velskrevet Mere af samme skuffe - hurtigt tak!

Lektør: Lotte Lykke Simonsen

Ida-Marie Rendtorff E-mail: ida-marierendtorff@hotmail.com Telefon: 22397456