Ungdomsbøger

Vera i virkeligheden

vera-i-virkeligheden
Køb

Veras far er død, hendes veninder hader hende, og den fyr, hun længe har været vild med, viser sig at være en klovn. Men så får Vera chancen for at komme på en uges forfatterkursus, som hun altid har drømt om. Og man behøver vel ikke at hænge ud med de andre nørder på kurset, gør man?

Undskyld jeg slog dig ihjel.
Det var ikke med vilje.
Jeg brugte hverken pistol eller kniv,
pude eller gift.
Det hverken larmede eller lugtede.
Mit våben var usynligt.
Jeg klædte mig på til fest,
stramme jeans, ny stropbluse.
Jeg lagde makeup.
Jeg slog dig ihjel, mens jeg dansede.
Jeg slog dig ihjel,
mens jeg knaldede.
Jeg slog dig ihjel med ligegyldighed.

Tordenpulveret

Tordenpulveret

Tia har en særlig evne. Hun kan efterligne stemmer. Hun har også en bedste ven, Halvar, som drager af sted på en ekspedition til Dødebjerget sammen med sin far, videnskabsmanden Mester Manlo. De skal afprøve Mester Manlos seneste opfindelse, Tordenpulveret. På vejen bliver ekspeditionen angrebet. Slangemanden Tarelf står bag.

Tia knyttede næverne ... Ingen ville gøre noget, og Halvar ville havne i Slangegraven. Han ville dø en pinefuld død, mens Attras borgere stod og jublede på kanten af hullet. Tia vidste ikke meget om Slangegraven. De voksne talte altid dæmpet, når samtalen faldt på den. Men én ting vidste hun, det betød død.

Tia beslutter sig for at drage af sted mod Tarelfborgen. Hun vil finde Halvar, død eller levende. Nu får hun for alvor brug for sin evne.

Langt ude

Langt ude

Gabriel er på kant med loven. Han anbringes på et behandlerhjem i provinsen, hvor han selv mener, han kommer til at kede sig til døde. Gabriel er langt ude.

Luna kommer fra et trygt hjem med sikre rammer. Hun bor i provinsen - og hvis der ikke snart sker noget spændende, dør hun af kedsomhed. Luna er langt ude.

De to mødes - og et lidt klodset venskab starter. Et venskab, der snart udvikler sig ...

Strømsvigt

Strømsvigt

Tobias bedste ven David dør på en sommerferie, og Tobias mener, at han er den direkte årsag til sin vens død. En viden han ikke kan dele med andre, hvorfor han isolerer sig og gradvis holder op med at tale med sin familie og sine kammerater.

Sofia mister sin mor i en bilulykke og kan ikke dele sin store sorg med sine allernærmeste, som har svigtet hende. I stedet handler hun næsten i trods og stikker af til København, for at søge ind på en skuespillerskole. Og for at komme væk fra idioterne.

Sofia og Tobias. To meget ensomme mennesker, der først mødes over internettet og derefter mødes personligt, hjælper hinanden netop der, hvor ingen andre kan nå ind.

Ida-Marie Rendtorff E-mail: ida-marierendtorff@hotmail.com Telefon: 22397456