Ida-Marie Rendtorff i Zambia med U-landskalenderen

Hvert år går overskuddet fra salg af julekalenderen til et fattigt land. Og hvert år sender Danida en forfatter af sted for at skrive en fiktionsbog inspireret af børns og unges vilkår i landet. I 2014 går overskuddet til Zambia, og jeg blev bedt om at skrive en bog, som udspiller sig der. Så i marts rejste jeg tre uger til Zambia for at researche. Jeg vidste, at bogen skulle handle om en hyrdedreng, og at en gepardunge skulle spille en rolle. Derfor fik jeg lov at tilbringe en dag sammen med de to tamme geparder, Chino og Chaminuka.

tamme_geparder_2_til_blog.jpg

 

Ida-Marie Rendtorff på Ordkraft

I 2013 holdt jeg flere oplæg i forbindelse med Ordkraft i Aalborg. Jeg blev interviewet af Tine Eggertsen, som er lokal bibliotekar. Her viser jeg den svenske udgave af Dalia Dragehvisker frem.

Ordkraft_2013_-_Ida-Marie_Rendtorff_til_blog.jpg

 

Ida-Marie Rendtorff holder foredrag i Åland

I 2013 var jeg også på Åland og holde foredrag sammen min mand og medforfatter Daniel Zimakoff. Vi talte især om vores fællesbøger detektivserien Team-A og ungdomsbogerne Strømsvigt og Langt ude. Vi var afsted i fem dag. Åland er en selvstyrende øgruppe under Finland, men der bliver mest talt svensk. Serien om Team-A er oversat til svensk, hvilket gjorde det ekstra sjovt at tale om bøgerne. Åland består af 6000 øer, og der er en befolkning på godt 26 tusinde indbyggere - det giver i snit cirka en ø pr. familie :)

Ida-Marie Rendtorff på foredragsturné i Nordnorge

Her er jeg på besøg i Tromsø i Norge. Det kaldes også den arktiske hovedstad eller porten til Ishavet. Byen ligger nord for polarcirklen, og da jeg var der i februar, var lyset ved at vende tilbage efter de mørke måneder.

Jeg holdt to til tre foredrag om dagen på forskellige folkeskoler i området, flere langt ude på landet, hvor sneen føg hen over det øde landskab. Det handlede selvfølgelig om mine bøger og særligt om den dystopiske fremtidstrilogi Kloden under vand, som jo også er udkommet på norsk. Besøget varede fem dage.

Det var en kanon oplevelse.

Foredrag_Tromsø.png