Stemmetyven 1 - Pigen med de to ansigter

PIGEN MED DE TO ANSIGTER er første bind i fantasyserien STEMMETYVEN. En fortælling om Tia, Halvar og Bjørka, om liv, død og venskab og om at gøre det, man egentlig ikke tør. Med illustrationer af Lars Gabel.

Enten gør man noget for at hjælpe, eller også er man medskyldig!

Tia er mester i at efterligne stemmer. Faktisk er hun så god, at hun har fået tilnavnet Stemmetyven. Tias bedste ven Halvar er blevet bortført af den onde klanleder Tarelf, og ingen har tænkt sig at gøre noget for at redde ham. Nu vil Halvar blive kastet i Slangegraven, hvor den sikre død venter.

Tia er helt ude af den, for hvad kan en ung pige som hende stille op mod den berygtede klanleder? Men så får hun en idé. En idé, hvor hun skal bruge sin særlige evne.

1. del i serien om Stemmetyven

Gyldendal 2018 - også som E-Bog, hent en prøve her og som lydbog, hør en prøve her.


Barske løjer
Jeg er lige blevet færdig med bind 1 i serien Stemmetyven, og jeg er blæst bagover af begejstring. Ikke bare, fordi bogen fænger fra første side eller på grund af de suveræne tegninger, men fordi det hele går op i en højere enhed. Man kommer helt ind under huden på hovedpersonen Tia, og det føles, som om man oplever det hele selv. Læseren føler Tias ubehag, når hun arbejder på kroen fyldt med fulde voksne, og man mærker hendes nervøsitet vokse, da hun langsomt finder ud af, at hendes bedste ven Halvar er blevet taget som gidsel af den onde Klanleder Tarelf.

Tia ved ikke, hvad hun skal gøre, for hvordan kan en almindelig pige redde en fange på en borg? En mulighed åbner sig, da sendebuddet, der afleverede kravet om løsesum til kongen, sidder på Tias kro og drikker sig fuld. De andre fyldebøtter presser Tia til at optræde, for hun kan noget særligt: Hun kan kopiere andres opførsel og give sig ud for at være dem, til stor morskab for alle på kroen. Da Tia ser sendebuddet falde om af fuldskab, tager hun chancen og stjæler hans tøj. Nu kan hun udgive sig for at være ham og måske få adgang til borgen, så hun kan hjælpe Tarek. Først skal hun overleve rejsen, men hun får heldigvis hjælp fra uventet kant.

Stemmetyven er simpelthen på alle måder virkeligt fed. En bog der ikke er bange for at være kompleks og barsk, selvom den er for børn.

Anmeldt af Emil Blichfeldt i Weekendavisen 26.04.2018